Home / Novinite.bg / От синдикат „Огнеборец“ обвиниха ръководството на МВР в манипулации

От синдикат „Огнеборец“ обвиниха ръководството на МВР в манипулации

От синдикат „Огнеборец“ обвиняват вътрешния министър Валентин Радев и ръководството на Пожарната в манипулации на общественото мнение за исканията на огнеборците, информира news.bg  

Това става ясно в отворено писмо от браншовата организация. Те канят на обществен диспут представители на ръководството на МВР и на Пожарната, където всяка страна публично да защити позициите си.

Според тях, манипулациите са по повод исканията на пожарникарите по време на протеста им от 14 октомври т.г. От синдиката оспорват мнението на ръководството, че затварянето на районни и участъкови служби не са от компетенцията на синдиката. 

„Прозираме бягство за конкретика от тяхна страна (на МВР и пожарната – б.р.) да бъдат изяснени кои участъкови служби ще бъдат затворени, какъв брой служители ще бъдат засегнати от това „прегрупиране“ и какви територии и брой население ще бъдат лишени от навременна реакция“, пишат от синдиката. 

От „Огнеборец“ не са съгласни с предвижданото различно процентно увеличение на възнагражденията на служителите в МВР и противопоставянето на съответните категории служители. 
Също така твърдението, че Република България е на първо място по брой професионални пожарникари на 1000 души население, е манипулативно и несъстоятелно, пишат от синдиката. 

Не отговаря на истината и твърдението, че почти 99% от пожарникарите са оборудвани със защитни средства в регламентираните срокове на експлоатация, пише в писмото.

Синдикалното ръководство не е повдигало въпроса за липсата на техника, а сме алармирали за липсата на достатъчен финансов ресурс за нейната поддръжка, уточняват от браншовата организация.

http://novinite.bg/rss.php

Check Also

9-годишно дете е с опасност за живота след катастрофа край Сливен

9-годишно дете е пострадало тежко при пътно произшествие край Сливен.Инцидентът е станала вчера, 23 ноември, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *